Update: 4 manieren om je app te promoten

Dus je nieuwe applicatie is klaar voor gebruik: geweldig! Hoe zorg je ervoor dat mensen weten dat je een app voor ze hebt? Wij laten je vier manieren zien om jouw gloednieuwe tuincentrum-app te promoten en zorgen ervoor dat je jouw doelgroep bereikt.

Een applicatie draagt bij aan het verbeteren van de totale winkelervaring van jouw klant. De app vormt een aanvulling op je website of webshop en het fysieke tuincentrum.

Voor we beginnen

Voordat we je vier tips geven, gaan we eerst terug naar de basiselementen van marketing: aandacht, interesse, verlangen en actie.

• Allereerst moet je de aandacht van je doelgroep trekken. In dit blog geven we je tips hoe je dat doet.
  • Nadat je de aandacht hebt, is het de bedoeling om interesse te wekken. Zonder enige interesse zullen mensen namelijk geen enkele app downloaden.
  • Dan is de taak aan jou om je app onmisbaar te maken voor jouw publiek. Je app moet iets zijn waarnaar mensen echt verlangen. Iets wat ze móeten hebben.
  • De laatste stap is om je klanten de app daadwerkelijk ook te laten downloaden. Zorg ervoor dat het voor mensen duidelijk is hoe ze het moeten installeren en gebruiken. Zo creëer je de best mogelijke ervaring voor jouw klanten.

Laten we eens kijken hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw klanten je gloednieuwe app willen downloaden!

1. Maak gebruik van bestaande kanalen

Klinkt logisch, toch? Begin met het gebruik van je bestaande communicatiekanalen om klanten te informeren over jouw nieuwste app. Hier zijn enkele ideeën die je direct kunt toepassen om de app te promoten:

• Schrijf een nieuwsbericht over je gloednieuwe app en beschrijf wat dit toevoegt aan de shopbeleving van jouw klanten.
  • Stuur een nieuwsbrief met een eenvoudige stap-voor-stap handleiding hoe de app te downloaden.
  • Plaats een bericht op Facebook en Twitter om mensen op de hoogte te brengen van het bestaan van jouw app.
  • Voeg een regel toe aan uw kassabon in uw kassasysteem met de tekst 'Download nu onze nieuwe app!'
  • Voeg een regel toe aan uw e-mailhandtekening die doorlinkt naar Google Play of de App Store.

Zorg er altijd voor dat je een link aan je promotie toevoegt, zodat mensen rechtstreeks in Google Play of de App Store terechtkomen om de app te downloaden. Als je post te lang is, maak je simpelweg gebruik van een URL-verkorter zoals bit.ly. Hiermee beperk je de tekstruimte en meet je direct het aantal klikken.

Vergeet niet om de app ook in uw tuincentrum te promoten: ontwerp posters, flyers en brochures met mooie visuals van de nieuw-gelanceerde app en hang ze in de winkel om aandacht te trekken. Voeg een QR-code toe die bezoekers kunnen scannen. Via deze QR-code verwijs je klanten direct door naar de Apple App Store en Android Google Play om de app te downloaden.

2. Stel een smart banner in

Ken je het fenomeen smart banner al? Een smart banner is een banner die bovenaan een scherm op een mobiel apparaat verschijnt. Deze handige tool gebruik je om bezoekers te informeren en aan te moedigen de app te openen of te installeren als ze deze nog niet hebben. Kijk naar dit voorbeeld van Hanley’s of Cork, een groot tuicentrum in het Verenigd Koninkrijk:

Het instellen van een smart banner om jouw tuincentrum-app te promoten is heel eenvoudig, maar houd er rekening mee dat deze alleen werkt op iOS-apparaten (iPhone, iPad & iPod). Deze smart banner helpt het aantal downloads van je app te verhogen, dus we raden je ten zeerste aan om dit te doen, ondanks dat het alleen beschikbaar is voor iOS-apparaten.

Hoe voeg je een slimme banner toe?

Om een ​​slimme banner aan je website toe te voegen, moet je een code toevoegen aan je website-instellingen via ons Garden Connect Platform. Dit is de code die we moeten toevoegen aan de meta-tags in de header van je website:

<meta name="apple-itunes-app" content="app-id=myAppStoreID"/>

Deze code bestaat uit verschillende elementen. Het onderdeel dat je zelf kunt opzoeken is de AppStore-ID, app-id=myAppStoreID. Om je AppStore-ID te achterhalen, zoek je jouw app in de App Store. Gevonden? Bekijk dan de URL die nu in de adresbalk staat.

Werk je op een laptop of computer? Dan zie je een link die begint met https://. Als je op een mobiel apparaat zoekt naar de app in de AppStore, klik je op delen en kopieer de de link in een internet browser. Ne we de URL hebben, kunnen we uitzoeken wat onze AppStore-ID is.

Dit is de URL die je krijgt als je de Garden Connect Events App opzoekt. https://apps.apple.com/sr/app/gc-events/id1438727224?l=nl. Het nummer naast 'id' in de URL is de AppStore-ID die we nodig hebben. In dit geval is onze AppStore-ID "id1438727224".

Vul deze AppStore-ID in bij de code, en wij voegen deze toe aan de meta-tags in de header van je website op ons Garden Connect platform.

Dit is de code voor onze Garden Connect Event app smart banner:

<meta name="apple-itunes-app" content="app-id=1438727224"/>

Wij kunnen je uiteraard helpen met het toevoegen van deze code aan jouw website. Zodra we deze meta-tag aan je website hebben toegevoegd, ben je klaar om jouw tuincentrum-app te promoten via een smart banner! Als je nog vragen hebt over het installeren van een smart banner, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

3. Gebruik een pop-up!

Als je geen slimme banner wilt opzetten, of als je je app ook wilt promoten bij Android-gebruikers, maak dan gebruik van een website pop-up. Een pop-up is een afbeelding die tevoorschijn komt wanneer bezoekers je website openen. Een pop-up gaat over alle website content heen en komt zeer prominent in beeld. Je kunt er haast niet omheen. Pop-ups kunnen vervelend zijn, maar ze werken zeer goed!

Pop-ups zijn het meest effectief (en het minst irritant) als je gebruik maakt van een mooie visual. Maak bijvoorbeeld een strak ontwerp op Canva.com en voeg een duidelijke call-to-action button toe. Als je een design hebt ontworpen, installeer je deze als een pop-up via ons Garden Connect-platform. Kies er bijvoorbeeld voor om een pop-up alleen op desktop te weergegeven, of laat de pop-up ook op mobiele apparaten zien. Je kunt ook instellen of de pop-up bij elke websitebezoek zichtbaar moet zijn of slechts voor een X aantal dagen. We raden aan om de pop-up na 1-10 seconden te laten verschijnen en na zeven dagen te vergeten. Dit betekent dat wanneer een bezoeker de pop-up heeft weggeklikt, deze na zeven dagen weer verschijnt in hun internetbrowser.

Link jouw pop-up door naar een pagina waarop de voordelen van de app worden uitgelegd. Voeg bijvoorbeeld een handige ‘hoe installeer ik de app’ handleiding toe. Plus natuurlijk een button die bezoekers direct naar de Google Play en Apple App Store leidt. Dit verhoogt het aantal downloads.

4. Bied voordelen

Wat levert het mij op? Dat is een cruciale vraag die klanten zichzelf stellen. Hoe zorg je ervoor dat bezoekers jouw tuincentrum-app willen installeren? Het antwoord is simpel: bied klanten die jouw app downloaden speciale extra’s en voordelen. Denk bijvoorbeeld aan kortingen, welkomstaanbiedingen, early access, etc. Promoot deze extra’s op je website, via nieuwsbrieven en op social media! Zo wek je de interesse en willen jouw klanten de app graag hebben in ruil voor kortingen en andere extra’s.

Garden Connect heeft inmiddels veel apps voor tuincentra ontwikkeld. De meest succesvolle apps bieden unieke voordelen en extra’s aan hun app-gebruikers aan. Wij kunnen dit dus ten zeerste aanraden.

Wat zijn de voordelen van jouw app?

Laat klanten zien waarom ze jouw app moeten downloaden. Voordelen zijn bijvoorbeeld:

• Alle aankopen en bestelinformatie is beschikbaar in de app. Super handig als ze een bestelling willen retourneren en thuis hun bon zijn vergeten.
  • App-gebruikers kunnen gebruik maken van speciale aanbiedingen, zoals kortingen, early access, extra informatie etc. die ze direct kunnen gebruiken in uw webshop of tuincentrum.
  • Klantenkaarthouders hebben geen klantenpas meer nodig. Ze hoeven dus geen fysieke pas meer bij zich te hebben. Met jouw tuincentrum app vergeten klanten nooit meer hun klantenpas.

Als mensen de moeite nemen om jouw app te downloaden, beloon jij ze met exclusieve voordelen en extra’s. Het aanbieden van extraatjes helpt om het aantal terugkerende bezoeken en de totale bestelwaarde te verhogen.

Laat ons je helpen! Zit je nog met een hoop voorraad kamerplanten? Promoot een kortelopende actie in de app waarbij app-gebruikers korting krijgen op kamerplanten. Door deze actie zorg je dat veel kamerpanten een nieuw thuis vinden! Kun je wel wat meer bezoekers in het restaurant gebruiken tijdens weekdagen? Bied appgebruikers een gratis tweede kopje koffie aan via de app. Zo zorg je ervoor dat veel klanten doordeweeks een ommetje maken en een (tweede) kopje koffie komen halen bij jou in het tuincentrum.

Meer info over het installeren, gebruiken of promoten van je app?

Een eigen tuincentrum-app biedt je de mogelijkheid om 24/7 toegang te hebben tot je klanten. Communiceer met je klanten door ze voordelen als acties en kortingen te bieden. Promoties en acties in de app voorbereiden kost niet veel werk. Je kunt dit vandaag verzinnen en morgen in je app tonen. Heb je hier hulp bij nodig? Wij staan je graag te woord.

De hierboven beschreven 4 manieren om je tuincentrum-app te promoten zijn bewezen succesvol voor onze klanten. Wil je jouw eigen app ontwikkelen of kun je wel wat hulp gebruiken met het promoten van jouw tuincentrum-app? Neem gerust contact met ons op via +44 203 475 5541 of stuur een e-mail naar support@gardenconnect.com.

Of wil je meer weten over loyalty marketing en hoe wij dit voor jou kunnen toepassen? Dat hebben we hier voor je opgesomd.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: